Raamdecoratie voor je badkamer: de beste keuzes

Ben je badkamer aan het opknappen of aan het verbouwen en heb je een raam in je badkamer waar je nieuwe raambekleding voor nodig hebt? Dat kan een lastige keuze zijn, omdat het een ruimte is waar je niet alle stoffen en materialen kunt gebruiken. Reguliere gordijnen van stof zijn niet erg geschikt voor een badkamer. Ook hebben badkamerraampjes vaak een afwijkende maat. Al met al is nieuwe raamdecoratie badkamer een keuze om even bij stil te staan. Er zijn verschillende soorten raamdecoratie wél geschikt voor je badkamer. Je kunt dan denken aan rolgordijnen, jaloezieën of plissé gordijnen. Dat zijn vormen van raambekleding die ook in vochtbestendige uitvoeringen beschikbaar zijn.

De meest geschikte raamdecoratie voor je badkamer

Rolgordijnen zijn een gemakkelijke en goedkope oplossing voor je badkamerraam. De variant van polyester is heel geschikt voor vochtige ruimtes, omdat deze stof goed bestand is tegen vocht. Ze gaan lang mee en zijn eenvoudig schoon te maken. Ook zijn ze verkrijgbaar in een heleboel leuke, frisse kleuren. Heeft je raam afwijkende maten? Dan kun je je rolgordijn ook op maat laten maken. Aluminium jaloezieën hebben dezelfde voordelen als rolgordijnen: goed bestand tegen vocht, gemakkelijk schoon te maken en ze gaan lang mee. Vaak zijn jaloezieën in wat minder kleuren beschikbaar, maar in een badkamer is wit vaak een prima keuze. Het grote voordeel van jaloezieën is dat je de hoeveelheid licht die je naar binnen wilt laten komen wat beter kunt sturen dan met rolgordijnen.

Plissé gordijnen voor je badkamer

Vaak heb je in je badkamer maar weinig natuurlijk licht. Raampjes in badkamers zijn vaak klein en wanneer je met een rolgordijn of jaloezie alle licht buiten houdt is dat jammer van het natuurlijke licht. Tegelijkertijd is de badkamer een ruimte waar je privacy wilt. Een vorm van raamdecoratie voor je badkamer die aan beide wensen optimaal tegemoet komt, zijn plissé gordijnen op maat. Het grote voordeel van plissé gordijnen is dat je ze niet alleen van onder naar boven kunt openen, maar ook van boven naar onder. Op die manier kun je er voor zorgen dat de onderkant van je badkamerraam bedekt is en dat er aan de bovenkant licht naar binnen valt. Dé manier om privacy en veel natuurlijk licht te combineren. Je kunt je plissé gordijn zo nodig op maat laten maken en kiezen uit diverse kleuren.