Eetkamerstoelen: hier moet je op letten!

De eettafel is een plek waar we aan het einde van de dag samenkomen voor een maaltijd, even tot rust kunnen komen en eventueel met elkaar de dag kunnen doornemen. Fijne eetkamer meubels zijn daarom van groot belang. Zoek jij nog nieuwe eetkamerstoelen, zoals roze eetkamerstoelen? Op deze dingen moet je letten.

Hoogte

Een fijne eetkamerstoel heeft een prettige hoogte. Voor een gemiddelde volwassene is een stoel met een hoogte tussen de 43 en 46 cm ideaal. Zorg er ook voor dat er minimaal 20 cm zit tussen de zitting van de stoel en de onderkant van het tafelblad, zodat niemand klem komt te zitten met zijn benen.

Materiaal

Denk goed na over het type materiaal dat jij voor je eetkamerstoelen wil. Een beklede stoel is misschien heel mooi, maar met huisdieren of slordige kinderen misschien niet heel handig. Als je graag toch een beklede stoel wilt, kun je in dat geval het best voor leer gaan, omdat dat nog enigszins gemakkelijk schoon te houden is. Houten stoelen zijn altijd stijlvol, maar vergen in sommige gevallen wat onderhoud. Ook heeft het materiaal van de stoel een grote invloed op de algehele sfeer van de eetkamer.

Stijl

Zoek een stoel die in stijl past bij de sfeer die je wilt uitstralen in jouw eetkamer. Een beklede stoel oogt zacht, vriendelijk en uitnodigend. Een stoel met een stalen frame is daarentegen weer uitstekend voor een industriële look. Een houten stoel is lekker landelijk en past perfect in een wat meer klassiek ingericht huis.Zorg ook dat er een mooie overeenstemming is tussen de stoel en de tafel.

Comfort

Tot slot is het ook belangrijk of een stoel lekker zit. Daarom is het altijd aan te raden verschillende stoelen uit te proberen in de showroom. Zeker als je vaak last hebt van je nek of rug is een fijne stoel belangrijk. Armleuningen aan een stoel kunnen heel fijn zijn, maar als je met een hoop mensen aan tafel zit, kunnen armleuningen soms wel voor gedoe zorgen tijdens het aanschuiven van de stoelen. Dat zijn allemaal dingen om te proberen en om over na te denken.