Een tweede woning aanschaffen, is dat verstandig?

Er zijn steeds meer mensen die er over nadenken om een tweede woning aan te schaffen. Dat heeft ermee te maken dat het dagelijks leven met de dag duurder word in Nederland, maar ook dat het geld steeds minder waard word. Een van de manieren waarmee je geld relatief veilig kunt wegzetten, is door het te investeren in vastgoed. Veel mensen vragen zich af wanneer het nou echt verstandig is om een tweede woning aan te schaffen. Je vind daar meer informatie over in dit handige artikel. 

 

Je hebt je huidige hypotheek afbetaald

Wanneer je een tweede woning wilt gaan aanschaffen, is het verstandig om eerst je huidige hypotheek af te betalen. Dat heeft ermee te maken dat je een woning soms niet makkelijk kan verhuren en dan de hypotheek van de woning ook zelf moet betalen. Mocht de huidige hypotheek van je woning vrij laag zijn, dan is het verstandig om onafhankelijk hypotheekadvies te krijgen van een hypotheekadviseur. Een hypotheekadviseur gaat dan jouw situatie onder de loep nemen om te kijken of het verstandig is om een tweede huis aan te schaffen. 

 

Overwaarde op je woning

Omdat je al een woning bezit, is de kans ook erg groot dat je deze enkele jaren of zelfs lang geleden al aangeschaft hebt. De kans is daarmee ook vrij groot dat er overwaarde op je woning zit. Met de overwaarde van je woning kun je allerlei verschillende dingen doen. Je kunt de overwaarde opnemen en dit investeren in aandelen, maar ook is het een mogelijkheid om de overwaarde op te nemen voor het aanschaffen van een tweede woning. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat een tweede hypotheek overwaarde ook een hypotheek is. Je gaat dus een nieuwe hypotheek afsluiten wanneer je de overwaarde wilt opnemen. 

 

Je hebt een mooi geldbedrag op de rekening staan

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je enkele honderdduizenden euro’s op de bankrekening hebt staan. Als je hier niets mee doet, dan verlies je elk jaar veel geld. Dat heeft ermee te maken dat ons geld met de dag minder waard word. Het is dan ook zeer verstandig om je geld te investeren in vastgoed. Hiermee zorg je ervoor dat je geld de waarde behoudt, maar ook dat je een aardig rendement weet te behalen. Als je wilt weten wat de mogelijkheden zijn, is het verstandig om eens te spreken met een makelaar en een hypotheekadviseur.